Et filmportræt af kunstværkstederne Møllesti nu Ramhuset

Nu var det så på tide at indtage vimeo.

I mine unge år, var jeg ivrig, til at få omtale i Kunstavisen. Jeg brugte de skrevne medier, og det førte til en flot artikel i Femina. nr. 40 oktober 1997; Artikel af Hanne Moes Nielsen. Kan genbestilles.

Igennem årene har det undret mig, at de skrevne medier, kun kan skrive om kunsten på gallerierne i Kbh. Da jeg, som ung læste til pædagog, og vi i studietiden brugte videomediet. Blev det igen aktuelt, at genoptage videomediet, især da jeg på min måde ville bidrage til kunstfortællingerne med video, som virkemiddel.

Igennem årene har jeg diskuteret med diverse redaktører om deres evne til at bidrage til kunstfortællingerne. Dette førte til, at jeg fik en fotograf til at hjælpe mig. Da jeg syntes, at jeg har mødt mange dygtige kollegaer, der hvor livet ville, at jeg fik min gang. Godt hjulpet af et par års studier på Kunsthistorie, som hjalp mig til få elementerne i perspektiv.

For at kickstarte fortællingerne lavede jeg et portræt af Lis Glidal, inden jeg senere lavede fortællingen om kunstværkstederne, som i dag eksisterer i Ramhuset, Ramløse.

Mit håb er ved disse fortællinger, at bidrage til skatten af ny og eksisterende kunst også langt ud i fremtiden. Da vi som udøvende kunstner folk har fået ry for at vi tager de eksisterende medier i brug.

Supplerende kan oplyses at filmene er indlevet til Det Kgl. Bibliotek, Stats Biblioteket, samt til Gribskovs Historiske lokal arkiv i Græsted.

Mit håb er, at du som beskuer vil se, måske gense, og derigennem vil blive beriget af det vi i dag kalder folkene i kunsten.

Med venlig hilsen og god lyst til at se..   Søs Friedrichsen

 

Link til mine film om kunst på Vimeo her