Kan kunsten vendes på hovedet ?

Kan kunsten vendes på hovedet? Fra ide til de færdige arbejder.

Når jeg arbejder med mine værker, har jeg tre måder, som jeg arbejder på.

1.      Nogen gange er det leg med farver, ideer til at gå nye veje og se hvor materialerne tager mig hen. Lad os kalde det ”væg dekoration.” fra ide til det færdige resultat.

2.      Andre gange ”fører materialerne mig på afveje”, måske det ender som statements. Som det viste billede, der er gået i stykker. Som favner det porøse, det skrøbelige.

3.      Indimellem putter jeg personlige dæmoner ind i mine værker, At male og udtrykke mig er ”stille processer, tid til fordybelse. Uden for tid og rum. Min helt egen tid, hvor jeg er introvert.

At skabe, er vel lidt nørdede, en slags selvopfyldende profeti, hvor leg med farver og materialer går sine egne veje. Hvor legen ender der, hvor maleriet får nye fortællingen at indfri. Når mine fortællinger bliver til dine, har mit værk sin berettigelse. Når du som beskuer, kan glædes, betages, skabe dine egne associationer, om hvad værket kan. Så er min rolle som billedmager udfyldt. Det er en Win Win situation, hvor vi begge får glæde af det skabte.

I en tid, hvor mange maler, og der hele tiden kommer nye til, så er det håndværket, unikaet (værket), der bestemmer udbud og pris. Mange køber ”værker” i de store varehuse, jo der står sikkert en kunstner bag. Men upåagtet er der mange af en slags, måske en slags ”kunst”, der skal ud til de mange kunder.

Hvor er det så jeg vil hen med dette, jo ser du, hos mig er der ikke mange af en slags, oftes er der små finurlige detaljer, som det viste værk. Title; Broken.

Jeg havde det udstillet i et firma, hvor en medarbejder kom og sagde” Det er jo gået i stykker”. Tja svarede jeg.

Måske du finder mit univers for spændende, jeg har mange fortællinger gemt i hatten, og mit motto er; Kunst skal købes med hjertet. Omformuleret, kan du lide det du ser, så har mit værk endnu engang vist sin berettigelse.

Husk jeg også er at finde i sommerlandet, den kommende weekend, er jeg på Kildemarkedet.

Håber vi ses